Heeft u al zonnepanelen op uw dak?

Je bespaart er geld mee én draagt een steentje bij aan een beter milieu. Niet zo gek dus dat één op de acht woningen in Nederland inmiddels zonnepanelen heeft. Sinds 2018 plaatsen we ook bij onze huurders zonnepanelen op hun dak. Hoe staat het met dit project?

Inmiddels zijn al op ruim 1.800 woningen zonnepanelen geplaatst. En we gaan hiermee door in 2021. Huurders zijn er heel enthousiast over. Het voelt goed om minder elektriciteitskosten te betalen. Bovendien is zonne-energie beter voor het milieu dan fossiele brandstoffen.

Hoe doet u mee?
Als Cazas Wonen (groot) onderhoud of planmatig onderhoud aan uw woning of wooncomplex laat doen, wordt u vanzelf benaderd door de aannemer. Deze doet een passend voorstel voor zonnepanelen. Als u een eengezinswoning heeft en er staat de komende jaren geen onderhoud in de planning, kunt u ook meedoen aan het zonnepanelenproject. Het Solarteam – onze projectpartner die de panelen plaatst – benadert u zodra uw wijk aan de beurt is. Daar hoeft u zelf niets voor te doen.
Sommige woningen zijn helaas niet geschikt voor zonnepanelen. Bijvoorbeeld als uw dak in de schaduw van een hoge boom of gebouw ligt. Is dat bij u het geval, dan krijgt u daar een brief over van Cazas Wonen.

Zes, acht of tien
Heeft u een eengezinswoning zonder onderhoud in de planning, dan nodigt het Solarteam u uit voor de open dag. Daar kunt u al uw vragen stellen en u aanmelden voor zonnepanelen. U krijgt een voorstel voor zes, acht of tien zonnepanelen. Dat hangt af van hoe groot uw dak is. Daarnaast adviseren we altijd te kiezen voor het aantal panelen dat past bij uw verbruik. In een eenpersoonshuishouden bijvoorbeeld is zes panelen meestal genoeg.

Direct besparen
Als de zonnepanelen zijn geplaatst, betaalt u servicekosten aan Cazas Wonen. Cazas Wonen vraagt de helft van de te verwachten besparing, dus u bent altijd in het voordeel. Bovendien hoeft u geen investering in zonnepanelen terug te verdienen, omdat u de zonnepanelen huurt van Cazas Wonen. U betaalt ook geen kosten voor de plaatsing en het onderhoud. Uw besparing begint dus direct.

We gaan door in 2023
Benieuwd wanneer uw wijk aan de buurt is? Voer uw postcode in op https://www.hetsolarteam.nl/wijkplanning. De planning van 2023 voor de herkansingsronde staat niet in deze wijkplanning.