Planmatig Onderhoud (PO)

Iedere woning heeft onderhoud nodig, zodat u prettig kunt blijven wonen. Cazas Wonen zorgt ervoor dat uw woning goed wordt onderhouden. We plannen ieder jaar in welke complexen of een groep woningen we in dat jaar gaan onderhouden. 

Veel gevraagd over Planmatig Onderhoud (PO)

Ik heb vragen naar aanleiding van een onderhoudsproject, wat kan ik doen?

Algemeen

Heeft u vragen over de uitvoering van het project? Neem dan contact op met de uitvoerende onderhoudspartner. U heeft bij de start van het project van dit bedrijf alle contactinformatie ontvangen. Kan de onderhoudspartner uw vraag niet beantwoorden, neem dan contact op met ons via e-mailadres: info@cazaswonen.nl, via telefoonnummer: 0880129000 of via WhatsApp. Onze medewerker kan u verder helpen met het afhandelen van uw verzoek.

Wat is de werkwijze bij planmatig onderhoudsprojecten?

Algemeen

U ontvangt twee weken van te voren een brief over de werkzaamheden. In de brief staat informatie over de planning, wat we van u verwachten en wie binnen Cazas Wonen de senior medewerker kwaliteit vastgoed (voorheen opzichter) is of de contactpersoon van de aannemer.

Het buitenschilderwerk van mijn woning is in (zeer) slechte staat, wat kan ik doen?

Algemeen

U mag dit niet zelf schilderen. Cazas Wonen verzorgt het onderhoud van de gevel / buitenzijde van de woning.

Neem contact op met ons via e-mailadres: info@cazaswonen.nl, via telefoonnummer: 0880129000 of via WhatsApp. Onze medewerker zal kijken of er voor dit jaar schilderwerk voor uw woning ingepland staat.

Moet ik thuisblijven als de schilder komt?

Algemeen

De schilder zal u altijd informeren of u thuis moet blijven. Meestal is dit niet het geval. Wanneer dit wel het geval is zal de schilder met u een afspraak maken. Het kan zijn dat door weersomstandigheden soms planningen wijzigingen.

Wanneer wordt er geschilderd? (onderdeel Planmatig Onderhoud/Groot Onderhoud project)

Algemeen

Heeft u vragen over de uitvoering van het project? Neem dan contact op met de uitvoerende onderhoudspartner. U heeft bij de start van het project van dit bedrijf alle contactinformatie ontvangen. Kan de onderhoudspartner uw vraag niet beantwoorden, neem dan contact op met ons via e-mailadres: info@cazaswonen.nl, via telefoonnummer: 0880129000 of via WhatsApp. Onze medewerker kan u verder helpen met het afhandelen van uw verzoek.

Waarom wordt er alleen geschilderd? Mijn keuken is ook aan vervanging toe.

Algemeen

Dit zijn twee aparte type werkzaamheden, met ieder een eigen planning.

Als u de keuken wilt vervangen, neemt u dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. U kunt ons bereiken via e-mailadres: info@cazaswonen.nl, via telefoonnummer: 0880129000 of via WhatsApp.

Ik kan niet thuis zijn op het moment van planmatig onderhoud. Wat kan ik doen?

Algemeen

U ontvangt een brief voordat de werkzaamheden beginnen. In de brief staat informatie over de planning, wat we van u verwachten en wie uw contactpersoon is bij de aannemer. Als u niet thuis kunt zijn op het moment van de werkzaamheden, dan neemt u contact op met de contactpersoon van de aannemer.

Moet ik de zonwering verwijderen als er geschilderd wordt?

Algemeen

Wat u dient te verwijderen voor de werkzaamheden zal in de brief staan, die u uiterlijk 2 weken voor aanvang ontvangt. Mocht dit niet uw vraag beantwoorden dan kunt u de contactpersoon van de schilder bellen om te overleggen.

Kunnen jullie gelijk de andere klachten die ik heb oplossen bij de uitvoer van planmatig onderhoud?

Algemeen

Die nemen we apart voor u in behandeling.
U kunt hiervoor contact opnemen met ons via e-mailadres: info@cazaswonen.nl, via telefoonnummer: 0880129000 of via WhatsApp. U kunt dit nog sneller regelen door in te loggen op uw account bij 'Mijn Cazas Wonen'. Mocht u nog geen account hebben, dan kunt u deze aanmaken via deze link.

Kan er in de winter buiten geschilderd worden?

Algemeen

Ten onrechte denken nog steeds veel mensen dat het schilderen van je huis in de winter of de herfst minder goed is dan bijvoorbeeld het schilderen in de zomer. Er zijn een aantal factoren belangrijk om te bepalen of er buiten geschilderd kan worden in de winter:

  • Temperatuur
  • Luchtvochtigheid
  • Weersomstandigheden

Buiten schilderen temperatuur:
Er kan altijd geschilderd worden bij een temperatuur boven het vriespunt. Vroeger was dit niet het geval, omdat er toen nog geen geschikte verf voor was. Tegenwoordig kan dit dus wel met speciale winterverf voor lage temperaturen.
Zelfs wanneer het buiten tot -5 graden is kan er met een minimum temperatuur geschilderd worden. De schilder zal dan het hout verwarmen tot boven het vriespunt en kan dan gerust aan de slag.

Luchtvochtigheid:
Niet de temperatuur, maar de luchtvochtigheid is vooral belangrijk voor de kwaliteit van het schilderwerk. Liever kou dan dauw: op een koude winterdag kan gunstiger zijn om te schilderen dan een warme zomerdag met een hoge luchtvochtigheid. Een te hoge luchtvochtigheidsgraad kan nadelige gevolgen hebben voor de kwaliteit van het buitenschilderwerk. Wanneer je gebruik maakt van professionele verf mag de luchtvochtigheid tot zo’n 85% zijn.

Weersomstandigheden:
Het weer slaat in de herfst en winter natuurlijk om. Er is meer kans op regen en wind en zelfs sneeuwval. Deze weersomstandigheden zijn niet ideaal om buiten te schilderen.
De schilder branche heeft hier wel handige dingen op bedacht. Hij schermt zichzelf en het te schilderen oppervlak goed af met een scherm of ander afdekmateriaal.

Ideale omstandigheden:
Het belangrijkste is dat het te schilderen oppervlak droog is. Dan kan het namelijk ook in de winter prima worden geschilderd. Met alkydharsverf kan er zelfs worden geschilderd bij temperaturen tot rond het vriespunt.
Het beste is om de weersverwachtingen bij te houden en een droge dag te kiezen met als het kan zon en weinig wind. Op een dag als deze is het schilderen aangenamer en zal de verf wat sneller kunnen drogen. Probeer ook te letten op de voorgaande dagen, wanneer het ervoor flink geregend heeft dan is het vaak nog te vochtig.

Winterverf:
Vroeger was het niet mogelijk om in de winter te schilderen, aangezien de verf toen bij lage temperaturen moeilijk droogt en daardoor vochtwaasvorming laat ontstaan. Tegenwoordig zijn er echter verfsoorten beschikbaar, die hier prima tegen kunnen.
Vooral als het geschilderde oppervlak is afgeschermd tegen de kou, is het mogelijk om het gehele winterseizoen te schilderen.