Mijn tuin

Een tuin is een heerlijke plek om te genieten van planten en bloemen én om ontspannen in de zon te zitten. Een goed verzorgde tuin is prettig voor uzelf, maar ook voor uw buren. Iedereen woont immers graag in een buurt die netjes, schoon en gezellig is. Daarom vragen wij u of u regelmatig het gras maait, onkruid verwijdert, struiken snoeit en dode beplanting vervangt. Ook onkruid, overhangende takken en losse bladeren uit de steeg halen, hoort bij tuinonderhoud. Daarnaast vinden we het fijn als u even met ons overlegt als u een schuur, vijver, dierenverblijf of speeltoestel wilt plaatsen in uw tuin. Plant u graag een boom, kies dan een niet te groot exemplaar en plaats ‘m minimaal twee meter vanaf de gevel en de erfgrens.

Meer informatie leest u ook in onze flyer.

Veel gevraagd over Mijn tuin

Hoe moet ik mijn tuin onderhouden en zijn er regels over de inrichting ervan?

Algemeen

U moet uw tuin onderhouden zodat deze er ‘fatsoenlijk’ uit ziet.

Het is lastig aan te geven waar een tuininrichting precies aan moet voldoen. De tuin mag absoluut niet als opslag worden gebruikt. Denk hierbij aan het stallen van auto's, caravans, boten, aanhangers en troep. Ook is het niet toegestaan om te parkeren in de tuin.

Leest u voor onze richtlijnen het flyer tuinonderhoud.

Ik wil een boom, struik of haag plaatsen in mijn tuin. Wat zijn de voorwaarden?

Algemeen

Bomen moeten minimaal 2 meter van de erfgrens vandaan worden geplant. Voor hagen en struiken is deze grens 50 centimeter.

Zorg ervoor dat u de boom, struik/ haag in de toekomst snoeit.

Ik heb een klacht over het onderhoud van een tuin. Wat kan ik doen?

Algemeen

Gaat het om gemeenschappelijke tuinen van Cazas Wonen? Dan kunt u dit melden bij ons. 

Gaat om een tuin van een van uw buren? Dan is het aan uw buren om dit zelf te onderhouden of op te ruimen. U kunt hierover in gesprek gaan met uw buren. 

Onze richtlijnen over het onderhouden van een tuin leest u hier: flyer tuinonderhoud.

Tip: Als u een melding wilt doen voor een reparatie of onderhoud aan een gemeenschappelijke tuin, dan kunt u ook een aantal foto's maken van hetgeen dat gerepareerd/onderhouden moet worden. U kunt deze foto's opsturen naar info@cazaswonen.nl of versturen via whatsapp

De woning naast mij staat leeg, maar het onkruid groeit in mijn tuin. Kan Cazas Wonen mij hierbij helpen?

Algemeen

Wij zullen de situatie bekijken. Als wij ook vinden dat het slecht is onderhouden, dan kunnen wij opdracht geven aan een hovenier om het netjes te maken.

In de tuin hangen de struiken en takken van bomen van de buren over mijn schutting, doet Cazas Wonen hier iets aan?

Algemeen

Nee, wij doen hier niets aan. Advies: Ga in overleg met uw buren. Vraag hen om de overhangende takken te verwijderen. Eventueel kan dit ook schriftelijk. Verwijdert de huurder de overhangende takken niet? Dan mag de klager de overhangende takken zelf verwijderen. Let wel, verwijderen tot het punt waar de takken over de schutting komen.

Er staat een hoge boom in een tuin. Deze geeft overlast, wat kan hier aan worden gedaan?

Algemeen

Het onderhoud van de tuin is voor de huurder zelf. 

Heeft de huidige huurder de boom gepland maar nooit gesnoeid? De huurder dient de boom zelf te snoeien of te kappen. Leest u onze richtlijnen voor tuinonderhoud in ons flyer tuinonderhoud.

Is de huidige huurder onlangs de woning gaan huren terwijl de boom al groot was (in redelijkheid niet te onderhouden)? Dan kan Cazas Wonen de ernst van de overlast beoordelen en bepalen of ze de boom zullen kappen.