Verwarming

De meeste woningen hebben een centrale verwarming. Bij centrale verwarming is het goed te weten hoe u de ketel gebruikt. Zo is het belangrijk dat de waterdruk maximaal twee bar is en dat u de radiatoren af en toe ontlucht. Het onderhoud van de verwarmingsketel regelen wij voor u. Hieronder leest u de veelgestelde vragen en antwoorden over verwarming en wat u kunt doen als er iets stuk is.

Veel gevraagd over Verwarming

Hoe kan ik zelf een storing aan mijn CV of MV oplossen?

Algemeen

  1. Controleer of alle radiatorknoppen open staan. Zet zonodig alle radiatorkranen in de huiskamer open. Blijven alleen de radiatoren boven koud?  Dan moet  u mogelijk water bijvullen; het is sowieso raadzaam eerst de radiatoren te ontluchten.  Blijven hierna nog steeds alle radiatoren koud? Gaat u naar stap 2.
    https://www.youtube.com/embed/r48NgOTBxSA


    https://www.youtube.com/embed/qplmiVCCrTU

  2. Heeft u een combiketel? Controleer of alle warm waterkranen dicht zijn. Draai ze zo nodig dicht. Zijn alle kranen dicht en blijft het probleem bestaan, ga dan naar stap 3.
  3. Controleer de waterdruk van de verwarmingsinstallatie. Deze hoort tussen de 1,2 en 2 bar te zijn. Is deze lager dan vult u dan water bij. Is deze niet lager? Gaat u naar stap 4.
  4. Controleer of er stroom op het stopcontact bij de ketel staat. Is er geen stroom? Dan dient u uw elektricien in te schakelen. Als er wel stroom is, gaat u door naar stap 5.
  5. Controleer of het display op de kamerthermostaat zichtbaar is. Is het display onleesbaar? Dan moeten misschien de batterijen vervangen worden. Raadpleeg de handleiding van uw kamerthermostaat om te zien hoe u dit kunt doen. Heeft u wel een display, ga dan door naar stap 6.
  6. Als de ketel is voorzien van een resetknop, noteer dan eerst de storingscode en drukt u daarna op de resetknop. Komt de storing daarna toch terug, dan gaat u naar stap 7.
  7. U kunt de storing niet verhelpen? Meld het reparatieverzoek bij de juiste CV installateur:

    U kunt zelf bellen met Feenstra op telefoonnummer 088-845 5000 als u woont in: Abcoude, Amstelhoek, Baambrugge, de Hoef, de Meern, Haarzuilens, Mijdrecht, Utrecht, Vinkeveen, Vleuten, Waverveen, of Wilnis.

    U kunt zelf bellen met Energiewacht op telefoonnummer 088-555 3250 als u woont in: Harmelen, Kamerik, Linschoten, Montfoort, Woerden of Zegveld.

  8. Voor een storing aan de MV (mechanische ventilatie) belt u met Feenstra op telefoonnummer 088-845 5000.

Waar kan ik de meterstanden vinden die ik moet doorgeven als ik mij aanmeld bij de energie- en of waterleverancier ?

Algemeen

Deze vindt u in de meterkast op de meters voor energie en water. De meterkast bevindt zich meestal achter de voordeur. Ook kan het zijn dat de water- en/of gasmeter in de kruipruimte of kelder zit. Heeft u een kruipruimte die geïsoleerd is met piepschuimballetjes, dan kan het zijn dat uw watermeter daar in zit. Door flink te graven en de balletjes goed ver weg te duwen in uw kruipruimte, kunt u de watermeter terugvinden. 

Bent u inmiddels verhuisd en wilt u de meterstanden weten? De meterstanden vindt u terug op het controlerapport dat u van de verhuurmakelaar heeft ontvangen. 

Ik heb geen warm water. Wat kan ik doen?

Algemeen

Wat kunt u zelf doen?

  1. Heeft u een combiketel? Controleer of de verwarming het wel doet. Geef dit door bij het eventueel melden van de storing aan de juiste installateur:

    Feenstra op telefoonnummer 088-845 5000 als u woont in: Abcoude, Amstelhoek, Baambrugge, de Hoef, de Meern, Haarzuilens, Mijdrecht, Utrecht, Vinkeveen, Vleuten, Waverveen, of Wilnis.
    Energiewacht op telefoonnummer 088-555 3250 als u woont in: Harmelen, IJsselstein, Kamerik, Linschoten, Montfoort, Woerden of Zegveld.

  2. Komt er uit geen enkele waterkraan warm water? Bel dan met de juiste installateur (zie hierboven)

  3. Komt er overal  warm water maar bij een kraan niet, bijvoorbeeld in de douche, dan kan het probleem niet aan het gastoestel liggen. Ontkalk de kraan of de douchekop, waaruit geen warm water komt. Dit kunt u zelf met een oplossing met schoonmaakazijn. Als bij die ene kraan nog steeds geen warm water komt, neemt u dan contact op met ons via e-mailadres: info@cazaswonen.nl, via telefoonnummer: 088-0129000 of via WhatsApp. Wij kunnen de aannemer langssturen om het probleem te verhelpen.

  4. Als u een waterbesparende douchekop heeft geïnstalleerd, kan het zijn dat er te weinig warm water wordt gevraagd. Hierdoor gaat de combiketel uit en wordt er helemaal geen warm water naar de kraan aangevoerd. Dit is te verhelpen door meer water te vragen (kraan verder open) of door een andere douchekop te monteren. Als u een huurtoestel heeft moet u de klacht bij uw leverancier van het toestel neerleggen. Als het toestel uw eigendom is, moet u zelf een installateur bellen.

Kan mijn geiser of boiler worden hersteld?

Algemeen

Boilers:
Cazas Wonen heeft slechts een klein aantal boilers in beheer, in de meeste gevallen is de boiler in uw eigen bezit. Bij een storing kunt u dan de verhuurder van de boiler bellen (meestal is dit Eneco: 088-895 50 00). Weet u zeker dat de boiler in bezit van Cazas Wonen is? Neemt u dan contact op via e-mailadres: info@cazaswonen.nl, via telefoonnummer: 088-0129000 of via WhatsApp, wij zullen dit dan nagaan en zonodig het reparatieverzoek bij de aannemer uitzetten.

Geisers:
Heeft u een reparatieverzoek voor uw geiser? Meldt dit dan bij ons, dan zorgen wij ervoor dat dit wordt hersteld. 
Controleer altijd eerst of de gaskraan wel open staat. Ruikt het naar gas? Draai dan de gaskraan dicht en ventileer de ruimte waar u instaat door zoveel mogelijk ramen en deuren in de buitengevel open te zetten. 

 

Wanneer krijg ik de eindafrekening?

Algemeen

Binnen 4 weken na de laatste huurdag wordt de eindafrekening gestuurd. Als u geen eigen cv ketel heeft, dan kan hier ook nog apart een afrekening voor de verwarmingskosten worden opgestuurd. Woont u in een complex? Dan kunnen later ook nog andere servicekosten worden doorberekend. Meestal wordt dit in mei/juni afgerekend.

Er zit roest op mijn radiator. Wat kan ik doen?

Algemeen

Roest op radiatoren valt onder binnenschilderwerk en is dus voor uzelf om te behandelen. Let er wel op dat u radiatorlak gebruikt. Bij opwarming gaat de radiator anders stinken. Zorg dat het schilderwerk goed droog is voordat u de radiator weer heet laat worden.

Hoe kan ik mijn radiatoren / verwarming ontluchten?

Algemeen

Worden de radiatoren niet goed warm, of hoort u geruis in de radiatoren en leidingen? Dan zit er waarschijnlijk te veel lucht in uw cv-installatie. Dit kunt u eenvoudig verhelpen door uw radiatoren te ontluchten. In de video hieronder ziet u hoe u uw radiator kunt ontluchten.

https://www.youtube.com/embed/IVQBecpkKxI

Ik heb stadsverwarming en het water of de verwarming wordt niet warm. Wie kan ik bellen voor een reparatie?

Algemeen

U kunt hiervoor contact opnemen met Eneco via telefoonnummer 088-8955955. Zij helpen u verder met uw reparatieverzoek. Mocht het warme water wel het huis in komen, maar na de warmtewisselaar is het water koud kunt u contact opnemen met:

Feenstra op telefoonnummer 088-845 5000 als u woont in: Abcoude, Amstelhoek, Baambrugge, de Hoef, de Meern, Haarzuilens, Mijdrecht, Utrecht, Vinkeveen, Vleuten, Waverveen, of Wilnis.

Energiewacht op telefoonnummer 088-555 3250 als u woont in: Harmelen, , IJsselstein, Kamerik, Linschoten, Montfoort, Woerden of Zegveld.

Ik wil graag een CV-ketel. Hoe kan ik dit aanvragen?

Algemeen

Dit kunt u aanvragen via de onderstaande link. Dit soort aanpassingen in uw woning noemen we Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV). Hiervoor heeft u vooraf onze toestemming nodig.

Heeft u blokverwarming?
Als u blokverwarming binnen uw complex heeft, dan is het niet mogelijk om een eigen CV-ketel aan te schaffen.

Als u de onderstaande link aanklikt en de stappen doorloopt, dan laten wij u direct weten of u wel of geen toestemming krijgt voor het aanbrengen van deze ZAV aan uw woning. Ook kunt u dan de algemene voorwaarden en de aanvullende voorwaarden lezen die gelden voor deze ZAV.

Aanvraag Zelf Aangebrachte Voorziening (ZAV) 

Ik heb een storing aan mijn blokverwarming. Kan Cazas Wonen dit maken?

Algemeen

Neemt u in het geval van een storing contact op met ons via e-mailadres: info@cazaswonen.nl, via telefoonnummer: 088-0129000 of via WhatsApp. Onze medewerker kan u verder helpen met het afhandelen van uw reparatieverzoek.

Voor storingen aan de centrale verwarming en problemen met warm water kunt u direct contact opnemen met de juiste installateur:

Voor Abcoude, Amstelhoek, Baambrugge, de Hoef, de Meern, Haarzuilens, Mijdrecht, Utrecht, Vinkeveen, Vleuten, Waverveen en Wilnis is dit Feenstra

Voor Harmelen, IJsselstein, Kamerik, Linschoten, Montfoort, Woerden en Zegveld is dit Energiewacht

Ik heb nu blokverwarming. Kan dit worden vervangen voor een eigen cv-ketel?

Algemeen

Nee. De blokverwarming functioneert goed. Dit voeren wij niet uit.

Bij wie moet ik zijn voor een reparatie aan mijn Warmte Terugwin systeem (WTW systeem)?

Algemeen

U kunt hiervoor zelf contact opnemen met Feenstra op telefoonnummer 088-845 5000