Tijdelijke woonruimte

Tijdelijke woonruimte

CazasWonen biedt appartementen aan voor ‘overbruggingshuisvesting’. Dit betreft huisvesting voor maximaal een half jaar. U dient na deze zes maanden zelf voor andere woonruimte te zorgen. Het is niet mogelijk om de termijn van een half jaar te verlengen.

De 'overbruggingshuisvesting' is beschikbaar in centrum Woerden en in Vinkeveen. Klik hier voor meer informatie over de locaties.

De tijdelijke woonruimte is bedoeld voor mensen:

> Relatiebeëindiging;
> Te lange woon-werk/studie-afstand;
> Overbruggingsperiode bij latere oplevering van nieuwe woning;
> Eigen woning is onbewoonbaar (renovatie, brand, e.d.)

Alleen complete aanvragen worden in behandeling genomen. 

Gerelateerde vragen

Wat zijn de voorwaarden voor de tijdelijke woonruimte?

Algemeen

De appartementen zijn bedoeld voor één- of tweepersoonshuishoudens die tijdelijke overbruggingshuisvesting nodig hebben. Denk hierbij aan:
• Relatiebeëindiging;
• Te lange woon- werk/studieafstand
• Overbruggingsperiode bij latere oplevering van nieuwe woning;
• Eigen woning is onbewoonbaar (renovatie, brand, en dergelijke).

U mag onze tijdelijke woning maximaal 6 maanden huren. Verlenging is niet mogelijk.
De tweekamerappartementen aan de Hogewoerd in Woerden zijn geschikt voor twee personen. De studio's in Woerden en Vinkeveen zijn geschikt voor maximaal één persoon.

• Kandidaten moeten beschikken over een vast inkomen.
• Geen huurtoeslag mogelijk
• Kinderen kunnen hier geen hoofdverblijf hebben; zij mogen bij de gemeente niet ingeschreven worden op dit adres.
• Huisdieren zijn niet toegestaan.
• In de appartementen en gemeenschappelijke ruimtes mag niet gerookt worden.
• Kandidaten mogen geen huurachterstand hebben en geen verleden met (woon)overlast.

Huurprijs:
Voor Vinkeveen geldt: Dat is afhankelijk van uw inkomen, maar minimale €410,- en maximale €490,-.
Voor Woerden geldt: Dat is afhankelijk van uw inkomen, maar minimaal € 525,- en maximaal € 835,01.

Er geldt een maximale inkomensgrens van € 52.671 ,- (prijspeil 2024)

• De huurprijs is inclusief gas, water en licht, gemeentelijke belastingen, de stoffering en de inventaris.
• De borg bedraagt € 530,00.

Voor de eigen inboedel (niet in bezit van Cazas Wonen) dient de huurder zelf een inboedelverzekering te nemen.

Meer over dit onderwerp

Welke bewijsstukken / documenten moet ik inleveren voor de acceptatie van een tijdelijke woonruimte?

Algemeen

De volgende documenten hebben wij van u nodig:

 • Meest recente inkomensverklaring. Cazas Wonen moet een officiële inkomensverklaring hebben die rechtstreeks vanaf de belastingdienst wordt gedownload en als pdf verstuurd. Een foto of een scan van het PDF kan Cazas Wonen niet gebruiken.
 • Verhuurdersverklaring DEEL I (altijd invullen). U geeft op dit deel (deel 1) aan bij wie u inwonend bent en/of deze met u mee gaan verhuizen. Het document mag niet ouder zijn dan één maand.
 • Verhuurdersverklaring DEEL II. Deze laat u invullen door uw verhuurder. De verklaring mag niet ouder zijn dan 3 maanden.
  Bent u huurder van Cazas Wonen? Dan hoef u deel 2 niet in te vullen.
  Heeft u een koopwoning? Dan vragen wij u een hypotheekverklaring op te vragen bij uw hypotheekverstrekker als bewijs van goed betaalgedrag.
 • Uittreksel BRP (Basis Registratie Personen) met adreshistorie (zie onderstaande toelichting)
  Let op: de aanvraag bij de gemeente kan enkele dagen duren!  Als u al een uitreksel BRP in bezit heeft, dan mag het uitreksel niet ouder zijn dan 6 maanden.
  Zorg dat u deze op tijd aanvraagt, zodat alle documenten compleet zijn na bezichtiging en acceptatie van de woning.

  Woont u in Vleuten, De Meern, Haarzuilens of Utrecht? • Log in met uw DigID op mijnoverheid.nl • Menu - selecteer identiteit Bekijk persoonsgegevens • Daar vind u al uw gegevens uw de Basisregistratie Personen (BRP) • Sla het op als een PDF bestand •

Een aanvraag indienen voor een tijdelijke woonruimte doet u hier: Tijdelijke Woonruimte

Meer over dit onderwerp

Wat kan ik doen als mijn tijdelijk contract verloopt?

Algemeen

Een tijdelijk contract loopt vanzelf af. Cazas Wonen geeft 2 maanden van tevoren aan wanneer uw contract ten einde loopt. Nadat het contract is afgelopen is er geen mogelijkheid tot verlenging. U dient zelf nieuwe woonruimte te zoeken. Onderstaand leest u enkele tips die wellicht van pas kunnen komen. 

Tips wanneer u dringend (tijdelijke) woonruimte nodig heeft

Meer over dit onderwerp

Tijdelijke woonruimte: inventaris en reparatieverzoeken, wie doet wat?

Algemeen

Als bij het betrekken van de woning bepaalde zaken van de inventarislijst ontbreken, dan heeft u een week de tijd om dit aan ons kenbaar te maken. Dit kan via e-mailadres: info@cazaswonen.nl, via telefoonnummer: 0880129000 of via WhatsApp.  

Als er daarna iets kapot gaat, zoals bijvoorbeeld een glas, meldt dit dan bij de Verhuurmakelaar wanneer u de sleutels weer inlevert aan het einde van uw verblijf, zodat hij/zij de inventaris kan aanvullen.

Als u een klein reparatieverzoek heeft, zoals bijvoorbeeld een kapotte lamp of kapot bed, dan kunt u dit aan ons doorgeven. Wij zullen dan langskomen om het te repareren. Als dit ons niet lukt, dan schakelen wij een aannemer in.

Meer over dit onderwerp

Moet ik aanvullende kosten voor mijn tijdelijke woning betalen?

Algemeen

De huurprijs is inclusief gas, water en licht. Ook de gemeentelijke belastingen, de stoffering, en de inventaris zit ingegrepen bij de huurprijs.

Wel betaalt u bij het tekenen van de huurovereenkomst eenmalige kosten. Dit gaat om de waarborgsom en kosten voor het gebruik van draadloos internet. De wasmachine en droger werken op munten, deze zijn tegen betaling verkrijgbaar. Schoonmaakkosten worden van de waarborgsom afgetrokken als de woning niet schoon achtergelaten wordt.

De inboedel die in de woning staat en van Cazas Wonen is valt onder de inboedelverzekering van Cazas Wonen. De spullen die de huurder zelf meeneemt naar de woning, moet door henzelf worden verzekerd. 

Meer over dit onderwerp

Ik heb een aanslag waterzuiveringsheffing ontvangen voor mijn woning die ik tijdelijk huur, wat moet ik doen?

Algemeen

Het kan zijn dat u als huurder van een tijdelijke woning een brief ontvangen van de Bghu (Belastingsamenwerking gemeenten & hoogheemraadschap Utrecht). Dit is een afrekening van de zuiveringsheffing woonruimten.

Als u zo'n brief ontvangen heeft, kunt u deze bij ons inleveren. In het geval van tijdelijke woonruimte betalen wij deze kosten.

Meer over dit onderwerp

Kan ik gebruik maken van een wasmachine in de tijdelijke woning?

Algemeen

U heeft geen eigen wasmachine, maar er is (tegen betaling) wel een wasmachine en droger aanwezig in een gezamenlijke ruimte. 

Meer over dit onderwerp

Van welke containers kan ik gebruik maken met mijn afvalpassen en milieustraat voor het complex De Hoge Woerd in Woerden?

Algemeen

Bewoners van De Hoge Woerd krijgen een afvalpas voor het gebruik van de ondergrondse afvalcontainers. De afvalcontainers waar gebruik van kan worden gemaakt met deze pas staan in de volgende straten:

Havenstraat- Kerkplein (hier staan 2 ondergrondse containers)
Bibliotheek (De Beuk)   
Kazernestraat  

Met dezelfde pas kunnen de huurders 24 x gratis gebruik maken van de Milieustraat (de stort / vuilstort) daarna kost het € 7,50.

 

Meer over dit onderwerp

Wat voor soort contract krijg ik voor een antikraakwoning?

Algemeen

U krijgt hiervoor een tijdelijk contract waarin staat dat dit (volgens de leegstandswet) van korte duur is. Een aantal van onze woningen worden verhuurd via een externe partij: Zwerfkei. Als u interesse heeft in een antikraakwoning, dan kunt u contact opnemen met Zwerfkei Beheer.

Meer over dit onderwerp

Verhuurt Cazas Wonen studentenkamers?

Algemeen

Op Pijlkruid in De Meern verhuren wij kamers voor studenten tot en met maximal 29 jaar. 
Het zijn twee eengezinswoningen met ieder 6 slaapkamers en een gezamelijke badkamer / toilet / keuken. De keuken en woonkamer zijn voorzien van meubels en huishoudapparatuur. 

Bij het vrijkomen van een kamer, wordt er door de wonende studenten gekeken naar een geschikte kandidaat. Als er geen geschikte kandidaat wordt gevonden, wordt de kamer aangeboden via KamerNet.

Meer over dit onderwerp