GroenWest levert 25 nieuwe huurwoningen op in Woerden

Maandag 15 juni ontvingen 25 huurders tijdens de oplevering van het appartementencomplex Den Oudsten de sleutel van hun nieuwe woning in Woerden. ‘Ik kwam vaak even gluren hoe de bouw vorderde. Nu ik ook echt de woning in mocht was ik positief verrast hoe groot de woning is!’, aldus een bewoner.

Den Oudsten
Op het oude industrieterrein van autobusfabriek Den Oudsten in Woerden heeft bouwbedrijf De Vries en Verburg in opdracht van GroenWest 25 nieuwe appartementen gebouwd. ‘Deze appartementen bieden de nieuwe bewoners een mooie kans om betaalbaar te huren in een leuke, ruim opgezette wijk, dichtbij het openbaar vervoer en op fietsafstand van het centrum van Woerden’, aldus Linda Schaaphuizen, verhuurmakelaar bij GroenWest.

Veel interesse
Het appartementencomplex was dan ook in trek bij woningzoekenden: met variatie in woningtype en een huurprijs vanaf €619,- kwamen veel reacties binnen van geïnteresseerde woningzoekenden. ‘Deze appartementen zijn een mooie aanvulling voor woningzoekenden in Woerden. In de groep die in aanmerking komt voor een lagere huur zitten mensen te springen om woonruimte’, aldus Karin Verdooren, directeur-bestuurder van GroenWest. Naast het verbreden van het woningaanbod, investeert GroenWest ook in duurzaamheid. Het is één van de speerpunten van de woningcorporatie. Een groot gedeelte van de energie die in de woning wordt gebruikt, komt uit zonnepanelen en andere duurzame bronnen.

GroenWest blijft bouwen
Ook aan de Houttuinlaan, op de locatie van het FNV-gebouw, wordt volop gebouwd. Het voormalige kantoor maakt plaats voor 265 huur- en koopappartementen, waarvan 82 sociale huurappartementen. Voor GroenWest is die ontwikkeling een manier om antwoord te geven op de grote vraag naar woningen. 

GroenWest wenst alle huurders veel geluk in hun nieuwe woning.