Nieuwbouw Aleida van Culemborgstraat start in maart 2023

De IJsselsteinse aannemer Riz Bouw start in opdracht van Cazas Wonen in maart 2023 met de bouw van 34 duurzame appartementen aan de Aleida van Culemborgstraat. Op deze plek stonden 30 appartementen die dateerden uit 1954. Nieuwbouw was de beste optie om weer voor jaren woonplezier te realiseren. Directeur bestuurder Saar Spanjaard van Cazas Wonen is enthousiast: “Hier gaan we de toekomstige bewoners echt blij mee maken. De woningen zijn modern, toegankelijk, duurzaam en ze hebben een fantastische ligging tegen het centrum van IJsselstein aan.”

Er is veel tijd gestoken in een passend ontwerp van deze nieuwe sociale huurwoningen. Niet alleen van de driekamer appartementen zelf, maar ook van het totale gebouw Er is met bewoners in de omgeving en de molenstichting afgestemd en dat leidde tot een fraai ontwerp dat past in de omgeving. Ook MooiSticht (commissie ruimtelijke kwaliteit) gaf haar fiat. De bouwtijd is ongeveer een jaar.

Oude bewoners die zijn verhuisd, worden benaderd of ze te zijner tijd weer terug willen verhuizen. Het Baanhuis van de Baanbreker, dat jaren aan de Aleida van Culemborgstraat zat, heeft in 2021 al een nieuwe plek gekregen aan het Kameraplein.