Onthulling naam appartementencomplex d'Heerlyckheid

Tegenover de molen aan de Aleida van Culemborgstraat in IJsselstein, bouwt Cazas Wonen een energiezuinig appartementencomplex met 34 huurwoningen. Donderdag 2 november onthulden wethouder Edwin Tas en terugkerende bewoonster Gerda Berkouwer de naam: d'Heerlyckheid. De naam is een verwijzing naar een periode in de geschiedenis toen de baronie IJsselstein een 'Heerlijkheid’ was en de boeren in dit gebied hun graan bij molen de Windotter moesten laten malen.

Saar Spanjaard, bestuurder van Cazas Wonen: “Een nieuw woongebouw op zo'n mooie plek langs het water en met direct uitzicht op de oude molen en de binnenstad verdient een mooie passende naam. d'Heerlyckheid gaat ongetwijfeld een belangrijke rol spelen bij het woongeluk van de nieuwe bewoners.” Wethouder Edwin Tas is er enthousiast over: “Het worden fraaie woningen met een prachtige naam die de historie van onze mooie stad in ere houdt. De bewoners mogen trots zijn op hun nieuwe thuis.’

Het duurzame appartementencomplex d’Heerlyckheid is in het tweede kwartaal van 2024 gereed. Op dit moment worden de laatste woningen toegewezen aan de toekomstige bewoners, die hebben gereageerd op de woningadvertentie.

Foto: Ulco Wesselink
Fotobijschrift: Wethouder Edwin Tas en toekomstige bewoonster Gerda Berkouwer onthullen de naamsteen d’Heerlyckheid.