Aan de slag in IJsselveld-West

Cazas Wonen start met de renovatie van de 1e fase van in totaal 384 woningen in de zogenaamde Schakelflats. De eerste flat van fase 1 is Triton en daarna volgen Jupiter, Neptunus en Mercurius. Salverda Bouw gaat daar vanaf eind april 2024 aan de slag.

De Schakelflats staan in IJsselveld-West, een wijk voor mensen in verschillende levensfasen. Daar horen comfortabele en duurzame woningen bij. Daarom investeert Cazas Wonen er de komende jaren in de modernisering, verbetering en verduurzaming van woningen. Dat betekent voor de bewoners meer comfort en een belangrijke bijdrage aan hun woongeluk.

De ingrepen aan de woningen zijn gericht op het verbeteren van het comfort en betekenen een grote stap in de verduurzaming. Straks hebben de woningen gemiddeld label B. De bewoners merken er veel van. De algemene ruimten worden opgeknapt, er komt onder meer een grotere lift die tot en met de bovenste verdieping gaat en de entree wordt veel aantrekkelijker. In de woningen worden keukens, badkamers en toiletten geheel vernieuwd. De kenmerkende serres worden ook opgeknapt en goed geïsoleerd. Alle woningen krijgen nieuwe installaties om het wooncomfort verder te verbeteren.

Ingrijpend

Voor de bewoners is het een ingrijpend traject. Er moet zoveel gebeuren, dat zij voor langere tijd hun woning uit moeten. Daarvoor zijn er vlakbij de eigen woning gestoffeerde en volledig ingerichte logeerwoningen beschikbaar. Met alle bewoners zijn afspraken gemaakt over deze tijdelijke verhuizing. Daarbij is heel goed gekeken naar hun behoefte. Aan ouderen en bewoners met een zorgvraag is een maatwerk oplossing geboden. Saar Spanjaard: “We hebben de bewoners voorafgaand aan de voorbereidingen en het ontwikkelen van de plannen betrokken met woonwensonderzoeken en enquêtes. Dat doen we bij de volgende projecten ook, zodat IJsselveld-Oost, stap voor stap, een wijk blijft waar veel bewoners hun woongeluk vinden. De renovatie van de eerste vier flats, waar een bedrag van bijna 25 miljoen euro mee is gemoeid, is het begin van meer. Hierna gaan we aan in 2 fases aan de slag met de acht overige Schakelflats. Daarnaast gaan we de komende jaren ook op andere plekken in de wijk aan de slag.”

Start is een feit

Maandag 4 maart is de overeenkomst tussen woningcorporatie Cazas Wonen en Salverda Bouw getekend, zodat eind april begonnen kan worden met deze eerste fase. Arjan Berends, directeur Salverda Bouw, kijkt uit naar de start: “We hebben in IJsselstein al eerder mooie projecten voor Cazas Wonen mogen uitvoeren. We voelen ons er thuis, onze medewerkers gaan graag voor de bewoners aan de slag.”

Foto bijschrift: v.l.n.r. Een geïnteresseerde bewoonster, Arjan Berends (algemeen directeur Salverda Bouw) en Saar Spanjaard (directeur-bestuurder Cazas Wonen): samenwerken in geen puzzel.