Cazas Wonen en Heembouw Wonen verduurzamen 52 woningen in IJsselstein

Op donderdag 21 december 2023 hebben woningcorporatie Cazas Wonen en Heembouw Wonen een overeenkomst getekend voor de verduurzaming van 52 portiekwoningen aan de Lanceerplaats in de wijk IJsselveld-Oost in IJsselstein. Met als doel extra woningen te creëren, worden drie van de woningen gesplitst. De werkzaamheden starten medio april 2024 en worden in onbewoonde staat uitgevoerd. Na afronding van de werkzaamheden dragen alle woningen een gemiddeld label A.

Beter comfort voor de bewoners

Om het wooncomfort voor de bewoners te verbeteren, ondergaan de portiekflats diverse verbeteringen. Zo wordt er geïsoleerd, het glas vervangen door isolerende beglazing (HR++) en nieuwe installaties aangebracht. Ook worden de woningen voorzien van duurzaam stroom door nieuwe zonnepalen op het dak en krijgen alle woningen nieuwe badkamers, keukens en toiletten. De werkzaamheden worden in bewoonde staat uitgevoerd. Het benodigde draagvlak onder bewoners is in december behaald; op 13 december 2023 stemden ruim 90% van de bewoners in met de werkzaamheden.

Modernisering algemene ruimten

De algemene ruimten worden gemoderniseerd met onder andere nieuw tegelwerk, schilderwerk op de wanden en plafonds en het plaatsen van nieuwe brandwerende voorzieningen. Daarnaast komen er nieuwe circulaire bergingswanden; deze zijn milieuvriendelijk geproduceerd en remontabel. Zo kunnen in de toekomst de wanden ergens anders opnieuw gebruikt worden.

Voordat de werkzaamheden starten wordt er, waar nodig, asbest verwijderd. Naar verwachting wordt het project eind 2024 opgeleverd.