Cazas Wonen introduceert nieuwe woonvorm Buurtklik

Saar Spanjaard, directeur-bestuurder van Cazas Wonen: Buurtklik van Cazas Wonen is een nieuwe aanpak van het woningtekort, die meer biedt dan alleen een dak boven je hoofd.Foto: Nico te Laak 

Woerden – 1 mei 2024 Cazas Wonen introduceert een nieuwe woonvorm die het woningtekort in onze regio helpt te verlichten. Mooie kant-en-klare, verplaatsbare woningen op tijdelijke locaties. Daarmee klikken we snel fijne leefbare buurten bij elkaar. Met een mix van gemotiveerde bewoners die bovendien een klik hebben mét elkaar.  

De woningnood in Nederland is enorm hoog. Alleen al in onze regio zijn er ruim 59.000 woningzoekenden. Dit aantal stijgt sneller dan dat wij woningen kunnen bouwen. Achter lange wachttijden schuilen persoonlijke verhalen. Van jongeren die klaar zijn voor hun toekomst, mensen die opnieuw willen beginnen of die letterlijk van ver komen en nergens terechtkunnen. Daarom introduceert Cazas Wonen Buurtklik. . 

 

Buurtklik van Cazas Wonen – kwalitatief, betaalbaar en snel 
Met Buurtklik bouwen we verplaatsbare, mooie en kwalitatieve sociale huurwoningen op tijdelijke locaties. Traditionele bouw vraagt vier tot vijf jaar. Buurtklik-woningen komen kant-en-klaar uit de fabriek. Zo is het een snelle oplossing voor mensen die met spoed een sociale huurwoning zoeken. Buurtklik-woningen zijn net zo goed en mooi als een permanente nieuwbouwwoning. Zowel binnen als buiten straalt elke woning sfeer, warmte én kwaliteit uit. De woningen worden duurzaam gebouwd en zijn energiezuinig in het gebruik. 
Saar Spanjaard, directeur-bestuurder van Cazas Wonen, gelooft in Buurtklik: “Het is een nieuwe aanpak van het woningtekort. Een prachtige manier om woningzoekenden snel een kwalitatieve en betaalbare woning aan te bieden.” 

Gemotiveerde bewoners die omkijken naar elkaar 
De toekomstige bewoners van Buurtklik zijn een mix van jongeren, ouderen, alleenstaanden en samenwonenden. Gemotiveerde mensen die bewust kiezen om met elkaar een buurt te vormen en naar elkaar om te kijken. Reguliere woningzoekenden, mensen die doorstromen naar zelfstandig wonen vanuit een woonvoorziening en statushouders. Gemengd wonen noemen we dat. Vooral de saamhorigheid is een meerwaarde volgens Spanjaard. “Die saamhorigheid gaan we volop faciliteren. Met bijvoorbeeld gemeenschappelijke ruimten, een gezamenlijke tuin, maar ook met het ondersteunen van initiatieven van de bewoners zelf. Dat past helemaal bij onze missie: samen sterk voor woongeluk.” 

Meer informatie 
Cazas Wonen is met diverse gemeenten in haar werkgebied in gesprek over het realiseren van tijdelijke woningen. Kijk voor meer informatie over Buurtklik op cazaswonen.nl/buurtklik.