Cazas Wonen ontwikkelt 120 huurwoningen Snellerpoort

Woningcorporatie Cazas Wonen* gaat in Snellerpoort 120 huurappartementen ontwikkelen op het bouwveld tussen het Baken en het spoor. Het gaat om een mix van 100 sociale huurwoningen en 20 woningen in de zogenoemde middenhuur (tussen circa 750 en 1.000 euro). De overeenkomst hiervoor werd op maandag 24 januari feestelijk ondertekend door directeur-bestuurder Saar Spanjaard (Cazas Wonen) en wethouder Tymon de Weger (gemeente Woerden). Daarmee is de eerste ontwikkelovereenkomst voor Snellerpoort een feit. Naar verwachting kan de bouw in 2023 van start.

De woningen worden onder andere geschikt voor senioren. Senioren kunnen een woning betrekken die geschikt is voor hun oude dag. Ze laten daarbij vaak een eengezinswoning achter. Het mes snijdt daarmee aan twee kanten: er komen woningen bij en tegelijkertijd ontstaat er meer doorstroming op de woningmarkt. In het complex, dat rolstoeltoegankelijk is, zal ook aandacht zijn voor ontmoeting. Zo wordt er een ontmoetingsruimte ingericht die wordt beheerd door de bewoners zelf. In het naastgelegen Baken zouden activiteiten voor bewoners en de buurt kunnen worden georganiseerd. Cazas Wonen en de gemeente zijn druk bezig met de uitwerking van het plan.

Kersverse directeur-bestuurder van Cazas Wonen, Saar Spanjaard, is blij met het project: “Het ondertekenen van deze ontwikkelovereenkomst is een mooie mijlpaal in de realisatie van 120 nieuwe, betaalbare woningen. Hiermee geven we antwoord op de dringende behoefte aan sociale huurwoningen, een behoefte die ook in Woerden erg groot is. Cazas Wonen zet in op het zo veel mogelijk nieuwe woningen blijven bouwen.”

Wethouder Tymon de Weger: “Met deze overeenkomst komt de woningbouw in Snellerpoort snel dichterbij. Er liggen hier veel kansen om iets te doen aan de woningnood. Behalve aan sociale huur is er ook een grote behoefte aan huurwoningen die net iets duurder zijn. De mix is dan ook ideaal wat mij betreft. Ik zie ernaar uit dat de eerste paal in Snellerpoort de grond in gaat.”

Snellerpoort: de nieuwe stadswijk met karakter
Snellerpoort wordt een moderne, 21e-eeuwse stationsbuurt met zo’n 800 woningen. Deze krijgen een stedelijke uitstraling en worden compact gebouwd. Voor gezinnen, maar ook voor senioren en starters ontstaan comfortabele woonplekken in de nabijheid van het winkelcentrum en station. Het centraal gelegen park grenst aan het winkelcentrum. Langs het water komt een promenade om lekker te wandelen en bij het winkelcentrum is er ruimte voor ontmoeting op het fraaie plein. Kortom, een heerlijke plek om te wonen, te winkelen en samen buiten te zijn. Kijk voor meer informatie over Snellerpoort op www.snellerpoort.nl.

*Op 1 januari 2022 zijn GroenWest en Provides gefuseerd en gaan samen verder als Cazas Wonen. Cazas Wonen handelt onder de namen GroenWest en Provides.