Een eigen plek was mijn redding

Jimmy: Ineens moest ik m’n huis uit, mijn wereld stortte in.

Buurtklik is bestemd voor mensen die dringend woonruimte nodig hebben. Een eigen plek kan zelfs je redding zijn. Daar weet Jimmy (53) alles van. Hij had zijn leven op orde, maar kwam in de Ziektewet en kreeg schulden. Bovendien verbrak zijn vriendin hun relatie, opeens na 17 jaar. Jimmy had het al lastig en moest ook nog zijn huis uit.

Vanwege aanhoudende hartklachten werd Jimmy geopereerd. Zo kwam hij in de Ziektewet. Ondertussen liepen de schulden op. En toen kreeg hij ook nog eens de bons. Waar moest hij naartoe?

“Ik kon bij mijn neef terecht”, vertelt Jimmy. “Maar na drie weken vertelde die dat hij een relatie begon met mijn ex. En weer een paar weken later vertelde hij doodleuk dat zij daar ook een tijdje kwam wonen. Ik stortte in.”

Jimmy voelde zich bedrogen, vernederd en eenzaam. Hij kon nergens anders heen en kreeg ook mentale problemen. “Ik kon alleen maar huilen. Van de stress verzorgde ik me niet meer. Ik zag er niet uit en was 20 kilo afgevallen. Uiteindelijk vond ik hulp en kreeg begeleiding. Toen kwam ik in aanmerking voor een gemengd wonen project van Cazas Wonen. Dat was mijn redding.”

Eindelijk had Jimmy weer een eigen plek. En mensen om zich heen die naar hem omkijken. “Ik was bang en heel wantrouwend geworden. Langzaam zocht ik hier contact. En kijk waar ik nu sta. Ik heb hier een fijne klik met m’n buurtjes. Ik help ze graag met van alles. En zij helpen mij. Ik heb mijn werk terug, in een betere functie,  heb geen schulden meer en voel me hier superfijn. Als ik hier niet terecht was gekomen, waren er zeker ongelukken gebeurd.”

Kijk voor meer informatie over ons nieuwe woonconcept Buurtklik op cazaswonen.nl/buurtklik