Huurtoeslag omhoog in 2024

Ontvang jij huurtoeslag?

Goed nieuws. De huurtoeslag gaat op 1 januari 2024 omhoog en dat gaat op jaarbasis om maximaal 416 euro. Uiteraard is het één en ander afhankelijk van jouw specifieke omstandigheden en woonsituatie. Krijg jij momenteel huurtoeslag? Dienst Toeslagen informeert mensen tussen 23 november en 14 december van dit jaar over eventuele wijzingen en de hoogte van het bedrag dat ze volgend jaar aan huurtoeslag kunnen verwachten. Dat gebeurt zowel per brief als via de Berichtenbox van Mijn toeslagen.  Ook is er goed nieuws voor zo'n 35.000 huishoudens.

De inkomensgrens voor huurtoeslag gaat volgend jaar met 1250 euro omhoog, en dat houdt in dat deze huishoudens op basis van hun inkomen volgend jaar wél in aanmerking komen voor huurtoeslag. Dat gaat om huishoudens die dit jaar qua inkomen nét boven de bovengrens zaten en daardoor buiten de boot vielen. Controleren of jij in aanmerking komt? Hiervoor geldt dat je dit na 23 november 2023 kunt checken door een proefberekening te maken op toeslagen.nl/proefberekening.

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij het aanvragen of aanpassen van je toeslagen? Informeer dan bij één van de toeslagenservicepunten bij jou in de buurt. Dit zijn maatschappelijke dienstverleners, zoals welzijnsorganisaties, sociaal raadslieden en buurtteams. Je kunt ook bij een bibliotheek of de Belastingtelefoon terecht met je vragen.

 

Bron: RTL Nieuws, BNNVARA