Mijn woongeluk is samen

Daisy: ‘Ik koos bewust om te wonen met anderen om mij heen.’

Met Buurtklik kies je niet alleen voor jezelf, maar ook voor: samen. Je woont zelfstandig, maar hebt oog voor elkaar. Zeker voor medebewoners die af en toe wat meer aandacht nodig hebben. Daisy koos er bewust voor om te wonen in een gemengd wonen project van Cazas Wonen en vindt het geweldig.

“Ik ging drie maanden naar Portugal. Toen ik vertrok, voelde ik de liefde van de groep. En toen ik weer terugkwam, kreeg ik meteen een knuffel van de buurman. Ook de anderen hadden me gemist, merkte ik. En ik hen ook hoor”, vertelt Daisy.

Zo kan de sfeer zijn bij Buurtklik. Een sfeer die Daisy bewust opzocht toen ze naar woonruimte uitkeek.
“Ik vind het fijn om mensen om mij heen te hebben die er voor je zijn als je dat wilt. Omgekeerd vind ik het fijn om iets voor een ander te doen. En ook om af en toe samen wat te ondernemen. Zoals de gezamenlijke koffiemomenten in de gemeenschappelijke ruimte. Ook hebben we een paar keer per jaar groepsactiviteiten. Dan maken we bijvoorbeeld een boottocht of gaan we bowlen.”

Naar elkaar omkijken
Het omkijken naar elkaar zit ‘m bij Buurtklik vooral in kleine dingen. Even een praatje hier, een helpende hand daar. Dat is niet ingewikkeld. Een enkele keer vraagt het wat meer, omdat er bij Buurtklik ook mensen wonen die soms net wat extra aandacht nodig hebben.

Maar Daisy is daar duidelijk over: “Iedereen kan het op een gegeven moment lastig krijgen. Pech discrimineert niet. En dan is het fijn als je er voor elkaar bent. Ook jongeren voor ouderen bijvoorbeeld. Deze opzet kan de oplossing zijn voor veel dingen.”

Kijk voor meer informatie over ons nieuwe woonconcept Buurtklik op cazaswonen.nl/buurtklik